متأسفانه پس از گذشت بیش از یکسال همچنان شاهد این واقعیت هستیم که غالب بانکهای خصوصی و دولتی کشور نه تنها ارزشی برای بخشنامه های بانک مرکزی قائل نیستند و آنرا اجرا نمی کنند بلکه در حال حاضر برخی از فعالان اقتصادی خوشنام کشور را حتی برای چند میلیون تومان ناقابل (۱۰ الی ۲۰ میلیون تومان) ممنوع الخروج کرده و بر سر راه فعالیت اقتصادی آنان اختلال و مانع ایجاد کرده اند!!!
محمدرضا سبزعلیپور اقتصاددان و فعال برجسته اقتصادی با اشاره به مشکلات فعالان اقتصادی، طی سخنانی اظهار داشت: یکی از آرزوهای قلبی هر ایرانی عاشق و دلسوخته ای، سربلندی ایران و رشد و شکوفایی اقتصاد کشورمان میباشد. کشوری با سابقۀ تمدن چند هزار ساله، منابع سرشار طبیعی و خدادادی، جمعیت باهوش و جوان و موقعیت خاص و استثنایی جغرافیایی و استراتژیکی، مستحق اقتصادی قوی و قدرتمند میباشد تا بواسطۀ همین اقتصاد قوی، نه تنها منابع و ذخایر ارزی کشور پر و اشباع شود بلکه از زمین و هوا، پول و ثروت بر سر ایران و ایرانی ببارد تا از این گذر ملت و مسئولان ثروتمند و قدرتمند داشته باشیم.
وی افزود: متأسفانه منابع سرشار طبیع%۸w۹ خدادادی که نصیب ما شده است، جزء دردسر، هیچ نفع و سودی برای زندگی مردم نداشته و بدلیل سوءمدیریتها، اقتصاد ایران را ضعیف، شکننده و تک محصولی کرده است که اگر وابسته به درآمدهای نفتی نبودیم، قطعاً تحریمهای خارجی نیز برعلیه ما کارساز نبود زیرا بیشترین فشار کشورهای غربی بر صنایع نفتی ما و نحوه صادرات آن بود تا مسیر ورود ارزهای نفتی به ایران را تنگ تر کنند.
بحث اصلی اینجاست که آیا مگر چرخ تمام کشورهای جهان بر روی درآمدهای نفتی میچرخد؟ آیا کشورهایی که نفت، گاز و یا منابع معدنی ندارند فقیر و ناتوان و جزء کشورهای پست جهان بشمار می آیند؟ نه خیر، برعکس چرخ غالب آنها خیلی هم خوب میچرخد و حتی برخی از همان کشورهای بدون نفت و گاز دنیا، چرخ اقتصاد جهان را هم میچرخانند!! هرچند کشوری مثل ایران که صاحب یکی از بزرگترین ذخایر نفت و گاز جهان میباشد در زمانیکه تحریمی هم درکار نبود نتوانست از این موهبت اللهی بخوبی و به درستی استفاده کند. لازم بتوضیح است که ایده ها و شیوه های بسیاری برای درآمدزائی در کشورمان وجود دارد که دولت میتواند برای درآمدزائی و جبران بی پولی خود و ثروتمند کردن ایران از آن راهها بهره برداری کند تا بجای افزایش مالیات ریالی که بیشترین ضربه را به دولت و اعتماد عمومی میزند افزایش درآمدهای دلاری را در دستور کار خود قرار دهد فقط به شرط و شروطه ها.
علیپور در ادامه تصریح نمود: رشد و شکوفایی اقتصاد ایران در گرو تولید و صادرات غیرنفتی است نه درآمدهای نفتی. اقتصاد قدرتمند ایران و همچنین تحقق اقتصاد مقاومتی، فقط فقط به دست کارآفرینان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی قابل تحقق میباشد نه دولت.
در همین راستا اکثر فعالان بزرگ و کوچک اقتصادی، قبل و بعد انقلاب دین خودشان را به ایران ادا کرده و غالب کارخانجات و مجموعه های بزرگ اقتصادی و برندهای برتر امروز ایران که ما به وجود تک تک آنها افتخار میکنیم حاصل ایده های بزرگ، زحمات و دسترنج فعالان اقتصادی قدیم و جدید ایران میباشد که اگر آنان چنین همت بزرگی نداشتند ما امروز در جایگاه فعلی هم نبودیم.
با وجود تمام سرمایه گذاریها و زحماتی که در جهت برتری اقتصاد ایران انجام شده متأسفانه بدلیل سوءمدیریت های چند سال اخیر، اقتصاد ایران مریض و دچار بیماری هلندی (تورم همراه با رکود سنگین) شده است!! اقتصاد مریض ایران را همین کارآفرینان و فعالان اقتصادی باید درمان کنند زیرا آنان میتوانند در ایران سرمایه گذاری کرده و سرمایه خارجی را به کشورمان سرازیر نمایند، آنان این امکان را دارند تا تولید و صادرات را براه بیاندازند، هر یک از فعالان اقتصادی قادر هستند تا هزاران شغل ایجاد کرده و نه تنها هزاران سفره پهن کنند بلکه با ایجاد اشتغال، باری از روی دوش دولت نیز برداشته و از وقوع معضلات اجتماعی هم جلوگیری کنند.
این صاحب نظر تجارت جهانی افزود: تحریمهای یک دهه گذشته و به دنبال آن مریضی اقتصاد ایران موجب شده است تا جمع کثیری از تولیدکنندگان، صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی بخش خصوصی بدلیل افت تولید و فروش با کمبود نقدینگی روبرو شوند و در نتیجه در انجام تعهدات خود به بانکها و بازپرداخت دیون خود با مشکل مواجهه گردند!! همین امر موجب شد تا بانکها جهت وصول مطالبات خود، بی توجه به تحریمها و بیماری اقتصاد ایران و همچنین مشکلات فعالان اقتصادی بدهکار، رأساً و بدون حکم قضایی اقدام به ممنوع الخروج کردن مشتریان حقیقی و حقوقی خود بنمایند و آنان را از طریق ادارات ثبت اسناد و املاک کشور و ادارۀ حقوقی بانک مرکزی ممنوع الخروج و زمین گیر نمایند.
بانکها براساس مصوبۀ سال۱۳۵۹شورای انقلاب و بمنظور جلوگیری از خروج اشخاصی که به بانکهای کشور بدهکار هستند ممنوعیت خروج بدهکاران را درخواست کردند. این حرکت بانکها تا جایی پیش رفت که غالب فعالان اقتصادی کشور بدلیل بدهی معوق ممنوع الخروج و تمام کارهای برون مرزی آنان با اختلال مواجهه شد.!! باتوجه باینکه تا همین ۵ سال پیش سقف مبلغ ممنوع الخروجی بدهکاران بانکی فقط۵۰ میلیون تومان بود لکن این سقف بدهی نیز باعث شده بود تا گره بیشتری در کار فعالان اقتصادی بوجود آید.
سبزعلیپور اضافه کرد: بالاخره در سال ۱۳۹۴مسئولین بانک مرکزی اظهار لطف کرده و قانون ممنوعیت خروج بدهکاران بانکی را بازبینی و تغییراتی در آن بوجود آوردند که مهمترین بخش تغییر یافته، افزایش سقف بدهی اشخاص بمنظور اعمال ممنوعیت خروج بود که در بند ۳ بخشنامه لحاظ شده و مبلغ آن در خصوص اشخاص حقیقی به ۳ میلیارد ریال و در خصوص اشخاص حقوقی تا سقف ۵ میلیارد ریال افزایش پیدا کرد که موجب خوشحالی بدهکاران و تقدیر از مسئولین گردید. اما توقع بر این بود تا بانکها تمکین میکرده و بخشنامه ابلاغی بانک مرکزی را بدرستی اجرا میکردند لکن متأسفانه پس از گذشت بیش از یکسال همچنان شاهد این واقعیت هستیم که غالب بانکهای خصوصی و دولتی کشور نه تنها ارزشی برای بخشنامه بانک مرکزی قائل نیستند و آنرا اجرا نمی کنند بلکه در حال حاضر برخی از فعالان اقتصادی خوشنام کشور را حتی برای چند میلیون تومان (۱۰ الی ۲۰ میلیون توان) ناقابل ممنوع الخروج کرده و بر سر راه فعالیت اقتصادی آنان اختلال و مانع ایجاد کرده اند!!! شاید بگویید که این مقدار پول که چیزی نیست، تسویه کنند و ممنوع الخروجی خودشان را رفع نمایند. بله، فرمایش شما درست است و این بدهی تسویه میگردد اما بحث اصلی این است که چرا هر بانکی ساز خودش را میزند و از بخشنامه های بانک مرکزی و دستورالعمل ها تبعیت نمی کند؟ وقتیکه یک فعال اقتصادی سفر تجاری خود را برنامه ریزی میکند و با جمعی از خارجی ها نیز قرار ملاقات میگذارد تا کسب و کارش را رونق و درآمد ارزی کشور را افزایش دهد اما درست زمانیکه آن بندۀ خدا از همه جا بی خبر وارد فرودگاه میشود و کارت پروازش را میگیرد و وسایل و ساکش را هم جهت انتقال به داخل هواپیما تحویل قسمت بار میدهد، تازه در قسمت کنترل پاسپورت اعلام میکنند که شما ممنوع الخروج هستید!! جدای از اینکه تمام برنامه هایش بهم میریزد تازه جلوی همۀ مسافران تحقیر هم میشود!! آیا این حرکت درستی است؟
وی در ادامه به موضوع دیگری پرداخت و گفت: آنوقت چند روز پیش جناب آقای روحانی در سخنانی کاملاً تبلیغاتی در شهر سنندج، پس از ۴ سال بی توجهی به تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی به ناگه دلشان به رحم آمده و دایۀ مهربانتر از مادر برای کارآفرینان شده و با پرخاش به قوه قضائیه از احضار و بازداشت برخی از سرمایهگذاران گلایه کرده و جملات بسیار جالب و تأمل برانگیزی را بر زبان جاری ساخت!!
خلاصه و چکیده سخنان رئیس جمهور در شهر سنندج بشرح زیر میباشد:
* اگر قرار است اشتغال ایجاد شود باید از تولید حمایت کنید و حمایت از تولید یعنی ما سرمایه های خود را روی زمین قرار دهیم.
* دولت فرد سرمایه گذاری را در یک منطقه ای دعوت می کنیم و بعد کسی بیاید و وی را احضار کرده و یا اینکه بازداشتش کند، با این شرایط کار پیش نمی رود.!!
* قوه قضائیه به جای احضار و حتی بازداشت فرد تولید کننده و یا صاحب کارخانه، باید بازپرس خود را به محل اعزام کند تا ببیند که آن سرمایه گذار چگونه مشکلات را به بهترین شکل ممکن رفع کرده است و در نهایت میتوان دست آن بازپرس را هم بوسید.!!!
* اگر خدای ناکرده کسی خطایی کرد به وی تذکر بدهیم، خواهش کنیم، دستگیر کردن و بردن او به زندان و این جور مسائل باید آخرین کار باشد.!!
از همین رو بر خود واجب میدانم تا نکاتی را درخصوص فرمایشات آن روز آقای روحانی، خدمت شما ملت شریف ایران عرض کنم تا موضوع کمی شفاف و روشن تر شود. زیرا دوستان تدبیر و امیدی ما در آستانه انتخابات رياست جمهورى، باز هم به عوام فريبى روى آورده اند و حرفهاى عامه پسند ميزنند!!!
جناب آقای روحانی مستحضر باشید که قوه قضائیه بندرت راساً وارد عمل میشود و تحت عنوان مدعی العموم سرمایه گذار یا فعال اقتصادی را بازداشت میکند زیرا در بحث اقتصاد همیشه باید شاکی وجود داشته باشد تا دستگاه قضا نیز به آن گزارش و شکایت رسیدگی و فرد متهم را که مثلاً از بد حادثه فعال اقتصادی میباشد را دستگیر کند. در این خصوص همه بخوبی میدانند که اکثر صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی با شکایت دولت، بانک مرکزی دستگاههای زیر مجموعه وزارت اقتصاد و بانکها، بازداشت و روانه زندان میشوند!!! پس چرا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری اینقدر رئوف و مهربان شده اید و عملکردهای غلط خودتان را به گردن دیگران و قوه قضائیه می اندازید؟ اگر همین امروز دولت و بانکها رضایت داده و از شکایتهای قدیمی خود صرف نظر کنند، هزاران صاحب صنعت و فعال اقتصادی از زندانهای سراسر ایران آزاد و همچنین ممنوعیت خروج از کشور جمع کثیری از کارآفرینان نیز لغو میشود. آقای روحانی عزیز، خود کرده را تدبیر نیست.
سبزعلیپور در خاتمه اظهار داشت: هریک از کارآفرینان و فعالان اقتصادی بزرگ ایران؛ هویتها، شناسنامه ها و برندهای گرانقیمت کشورمان هستند، آیا عقل حکم میکند که ما هویتها، شناسنامه ها و برندهای کشورمان را با دست خودمان نابود و ایران عزیزمان را بی هویت و غرق در مشکلات اقتصادی کنیم؟ آلمان و ژاپن و آمریکا و چین و…. سایر کشورهای قدرتمند جهان بر روی پر و بال های بلند فعالان اقتصادی خودشان به اوج قدرت صنعت، تجارت و سرمایه جهان رسیده و بازارهای جهان را تسخیر کرده اند آنوقت ما چه؟ یک قیچی در دست گرفته ایم و پر و بال فعالان بزرگ و کوچک و با آبروی کشورمان را قطع و آنان را داخل قفس می اندازیم و توقع داریم که اقتصادمان روز به روز قوی و قدرتمندتر شود!! در نهایت امیدوارم که دولتمردان عزیزمان نه تنها در زمان انتخابات بلکه همیشه و در همه حال به فکر کارآفرینان و فعالان اقتصادی ایران باشند و آنان را وجه المصالحه خود قرار ندهند و بجای بازیهای سیاسی، به فکر حل مشکلات و گرفتاریهای آنان، رفع خلاصی از زندان و رفع ممنوع الخروجی ایشان باشند و برعکس با مسئولین دستگاهها و بانکهایی که تک روی میکنند و از بخشنامه های دولت و بانک مرکزی تبعیت نمی کنند برخورد و آنان را توبیخ نمایند تا هرچه سریعتر اقتصاد کشورمان را از اقیانوس قرمز و خون آلود بسمت اقیانوس آبی هدایت کنند./انتهای پیام
Leave a Comment