سران هفت کشور گروه صنعتی، موسوم به گروه هفت، در بیانیه پایانی این گروه به موضوع برنامه هستهای ایران پرداختند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سران هفت کشور صنعتی موسوم به «گروه هفت» در بخشهایی از بیانیه پایانی این گروه پس از پایان نشست دو روزه کانادا به برنامه هستهای ایران پرداختهاند.
در بند ۲۰ این بیانیه آمده است: «با درک تهدیدهایی که برنامه موشکهای بالستیک ایران متوجه صلح و امنیت بینالمللی میکند، از ایران میخواهیم پرتاب موشکهای بالستیک و تمامی دیگر اقداماتی را که با قطعنامه ۲۲۳۱ ــ و تمامی ضمایم آن ــ مغایرند و منطقه را بیثبات میکنند متوقف کرده و به اشاعه فناوریهای موشکی خاتمه دهد. ما متعهد به ضمانت دائمی این هستیم که برنامه هستهای ایران، طبق تعهدات و ضمانت های بینالمللی این کشور مبنی بر امتناع همیشگی از جستوجو، توسعه یا اکتساب سلاح هستهای، صلحآمیز باقی میماند. ما تمامی موارد حمایتهای مالی از تروریسم، از جمله حمایت از گروههای تروریستی تحت حمایت ایران را محکوم میکنیم. از ایران میخواهیم با کمک به تلاشهای بینالمللی برای مبارزه با تروریسم و دستیابی به راهحل های سیاسی، آشتیجوییها و صلح در منطقه، نقش سازندهای ایفا کند.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا بعد از انتشار این بیانیه حمایت خود از آن را پس گرفت و «جاستین ترودو»، نخستوزیر کانادا را به عملکرد ضعیف متهم کرد.
ترامپ در حالی که عازم سنگاپور برای دیدار با رهبر کره شمالی بود، توئیت کرد: «نخستوزیر ترودو از کانادا در جریان دیدارهای ما بسیار بردبار و مهربان عمل کرد، غیر از اینکه بعد از رفتن من در یک کنفرانس خبری گفت که “تعرفههای آمریکا به نوعی توهین آمیز هستند” و او «تسلیم زور» نخواهد شد، بسیار بیصداقت و ضعیف. تعرفههای ما در پاسخ به تعرفه ۲۷۰ درصدی خود او برای لبنیات هستند».
ترامپ قبلاً بیانیه مشترک مورد توافق سران کشورهای گروه هفت را امضا کرده بود. وی علیرغم این در یک توئیت گفت: «بدلیل بیانیههای نادرست جاستین در کنفرانس خبری و این واقعیت که کانادا تعرفههای سنگینی علیه کشاورزان، کارگران و شرکتهای آمریکایی اعمال میکند به نمایندگان آمریکا دستور دادهام در حین بررسیهای ما بهروی تعرفههای خودروهایی که روانه بازار آمریکا میشوند، بیانیه مشترک را تأیید نکنند».//انتهای پیام
Leave a Comment