۸۰۰ میلیون دلاری که از دست ایران رفت

خام فروشی سالامبور یا همان چرم سبک و عدم تبدیل آن به چرم و البسه موجب از دست رفتن سالانه ۸۰۰ میلیون دلار ارز می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رئیس انجمن صنایع چرم ایران گفت: ۴ تا ۵ درصد بازار جهانی در زمینه صادرات پوست گوسفند و یک درصد پوست گاو از آن ایران است .

علی حسن زاده در گفتگوی ویژه خبری افزود: در کشور ۲۲ میلیون جلد پوست گاو، ۱۸ میلیون جلد پوست گوسفند و ۷ میلیون جلد از آن پوست بز است.

وی گفت:: بیشترین تولید پوست گاو در سه منطقه تهران، تبریز و مشهد است که تبدیل به چرم می‌شود و به بازار تولید کفش و کیف و کمربند عرضه می‌شود.

حسن زاده افزود: از ۱۸ میلیون جلد پوست گوسفندی که به سالامبور تبدیل و صادر می‌شود تنها ۴۵ میلیون دلار ارز عاید کشورمان می‌شود در حالی که اگر همین تعداد به چرم تبدیل شود ارزآوری از محل صادرات آن ۲۱۰ میلیون دلار و در صورت تبدیل شدن به البسه به ۸۰۰ میلیون دلار خواهد رسید.

وی گفت:برای تولید هر جلد پوست، هفت نفر اشتغال ایجاد می‌شود در صورتی که با تبدیل آن به چرم اشتغالزایی به ۳۵ نفر و در صورت تبدیل شدن به البسه به ۲۰۰ نفر افزایش خواهد یافت.

نائب رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان سالامبور چرم ایران هم در این برنامه گفت: ۱۰ درصد چرم سبک تولید در کشور مورد نیاز بازار داخل است و ۹۰ درصد دیگر صادر می‌شود.

سعید شادکام افزود: ۵۰ درصد از صادرات چرم سبک کشور سالامبور است، زیرا آنچه که برای داخل تولید می‌شود امکان صادرات ندارد.

معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان شهرک های صنعتی هم در گفتگوی تلفنی با برنامه گفت : کمیته ویژه ای در این وزارتخانه در حوزه صنعت چرم تشکیل شده است .

صادق نجفی افزود : فرسوده بودن ماشین آلات ، نبود آموزش های تخصصی، بالا بودن هزینه های تولید، مشکل تأمین منابع مالی، نبود برند ملی ، نبود شرکت های توزیعی تخصصی ، کمبود استادکار و متخصصان طراحی ، مشکل کیفیت و تنوع چرم های تولید داخل، نبود ثبات قیمت مواد اولیه در بازار، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش تولیدکنندگان چرم مصنوعی و مشکلات مربوط به واردات پوست سنگین ، مشکلات مربوط به تعرفه های مواد شیمیایی و زیر ساخت ها از مهمترین مشکلات در حوزه صنعت چرم است .

وی با بیان اینکه در این زمینه پیشنهادات خود را به دولت در سه بخش کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت اعلام کردیم، ادامه داد: نخستین پیشنهاد ما ایجاد مرکز خدمات فناوری تحقیقات و توسعه و طراحی صنعت چرم بود که مسئولیت آن را صنایع کوچک بر عهده گرفتند و در دو استان آذربایجان شرقی و خراسان رضوی به زودی آن را ایجاد می کنیم .

نجفی با بیان اینکه در پی ایجاد شهرک صنعتی فناوری تخصصی و مصنوعات چرمی هستیم ، افزود: یکی از پیشنهادات ما برای دولت، نوسازی و بازسازی ماشین آلات بود تا بتوانیم در مناطق کم برخوردار تسهیلات با سود ۴، ۶ و ۱۰ درصد پرداخت کنیم .

وی با اشاره به اینکه ماشین آلات فرسوده از جمله مشکلات است، اضافه کرد: راه اندازی رشته های تخصصی صنعت چرم از دیگر اقدامات پیشنهادی است .

مدیر عامل سازمان شهرک های صنعتی گفت : برای استان خراسان رضوی ۱۸ میلیارد تومان ، برای آذربایجان شرقی ۷ میلیارد تومان و برای استان تهران حدود ۱۷ میلیارد تومان در بودجه سال ۱۳۹۷ مربوط به سازمان صنایع کوچک برای ایجاد زیرساخت ها تدارک دیدیم که به زودی عملیاتی خواهیم کرد .

نجفی با تاکید بر اینکه باید صنایع کوچک باید رشد یابد و از آن ها حمایت کرد افزود: راهبرد ما برای ایجاد اشتغال در حوزه محصولات چرمی است و دولت با همه توان به این موضوع وارد شده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه با بیان اینکه توسعه فناوری، نیاز بازار و برندسازی از جمله موارد اثرگذار برای پیشرفت صنعت چرم است، گفت: زمان بنگاه های کوچک به ویژه در البسه و پوشاک گذشته است و باید در پی برندسازی باشیم .

محمد حسن نژاد به سابقه صنعت چرم در کشورمان اشاره و اضافه کرد: با تشکیل شرکت های بزرگ سهامی چرم می توانیم با برندهای جهانی رقابت کنیم.

وی گفت : باید از خام فروشی چرم دوری کنیم و صنایع پایین دستی آن را تقویت و برندسازی کنیم تا ارزش افزوده بیشتری را بدست بیاوریم .

علی حسن زاده رئیس انجمن صنایع چرم ایران با حضور در این برنامه درباره علل موفقیت ترکیه در صنعت چرم گفت: این کشور در سال ۲۰۰۱ قانونی تصویب کرد و بر اساس آن به صنایع، وام بلاعوض برای تجهیز ماشین آلات پرداختند و موجب پیشرفت صنایع چرم خود شدند و تا سال ۲۰۱۱ در منطقه در این زمینه یکه تازی کردند.

وی افزود: صنعت چرم به عنوان و پرزحمت است و در کشورمان بیش از ۵۰۰ هزار نفر در این صنعت شاغل هستند .

نائب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان سالامبور و چرم ایران هم در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: در صادرات چرم بهتر است محصول نهایی و با ارزش افزوده بالاتر را صادر کنیم اما در این صورت هزینه های تولیدی ما نیز افزایش می یابد ضمن اینکه به فناوری و تجهیزات پیشرفته هم نیاز داریم .

سعید شادکام با اشاره به اینکه اخذ هرگونه عوارض از کالاهای صادراتی خلاف قانون است، افزود: دولت نباید از صادرات سالامبور چرم، عوارض اخذ کند .//انتهای پیام

Leave a Comment