عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ با اشاره به اینکه افزایش یکباره قیمت بنزین تأثیر بدی بر روی زندگی مردم دارد گفت: به دنبال این هستیم که از روش های جدید برای اشتغالزایی استفاده کنیم تا افزایش قیمت ها باعث رونق تولید شود.
محمد حسینی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادیخبرگزاری تسنیم، درباره برنامه دولت در بودجه ۹۷ گفت:حکمی در تبصره ۱۸ لایحه بودجه سال ۹۷ اعلام شده است، تا دولت بتواند منابعی را در حوزه اشتغال نه به صورت مستقیم بلکه به صورت یارانه سود تسهیلات ، یارانه خرید تضمینی بعضی از محصولات و… کسب کند. تلاش دولت این است که رکود را در کشور حل کند، اما افزایش قیمت بنزین به بهانه اشتغال روش مناسبی نیست.
وی با بیان اینکه بنگاه ها برای خروج از رکود و ایجاد رونق نیازمند جذب نیروی کار هستند گفت: پیشنهاد دولت برای ایجاد اشتغال از محل افزایش قیمت های حامل های انرژی است. با توجه به اینکه بنزین یک کالای استراتژیک در کشور است، افزایش قیمت بنزین در تمام کالاهای مصرفی به خصوص خانوارهای کم درآمد تأثیر مستقیم دارد، باید از روش های دیگر استفاده شود یا از ایده های جدید تر بهره بگیریم که این افزایش قیمت ها مستقیماً بر تولید اثر بگذارند و هم اینکه آثار قیمتی این افزایش بر سفره مردم اثرات منفی نداشته باشد. ما به دنبال این هستیم که در تبصره ۱۵ نسبت به فقر مطلق اقدام موثری را انجام دهیم.
حسینی بیان کرد: هدف دولت در حذف یارانه ها این است که مبلغی را از یارانه ثروتمندان حذف و به یارانه فقیران پرداخت کند تا شاهد ریشه کنی فقر باشیم. افزایش قیمت بنزین و سایر حامل های انرژی تأثیر مستقیم بر زندگی مردم دارد. هنوز این بحث در مجلس و کمیسیون برنامه و بودجه مطرح نشده است و نظر کارشناسی دولت و سایر همکاران را نداریم. به نظرم برای ایجاد اشتغال باید راهکار دیگری جز افزایش قیمت حامل های انرژی در نظر گرفته شود چرا که افزایش یکباره قیمت بنزین در حدود ۵۰ درصد به صلاح کشور نیست. هنوز یک فضای رکودی در کشور داریم و از سوی دیگر فضای ایجاد اشتغال در راستای طرح های دولت در کشور ملموس نیست و خیلی به صلاح کشور نیست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد:طرح حذف یارانه ها هنوز در هیچ کمیسیونی بررسی نشده است و افراد نظرات متفاوت دارند. این هفته طرح های مختلف در زمینه بودجه ۹۷ بررسی می شود.//انتهای پیام
Leave a Comment