کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه نرخ تورم در کشور ۸ درصد نیست گفت: گرانی های بازار حکایت از نرخ تورمی بیش از میزانی که دولت اعلام میکند دارد.
آرمان حاجیان فرد، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در واکنش به گرانی های اخیر سبد معیشت خانوار گفت: نرخ تورمی که از سوی دولت ۸ درصد اعلام میشود نرخ تورم واقعی نیست.
وی با اشاره باینکه عدم شفافیت دولت در اعلام نرخ تورم گفت: یکی از شرکتهای حسابرسی خارجی با مطالعه بازار ایران، نرخ تورم ۷۰ درصدی را برای ایران محاسبه کرده بود. نرخ تورم ۷۰ درصد حدوداً ۱۰ برابر تورمی است که دولت اعلام میکند. تورم حاصل در جامعه نتیجه سیاستگذاری غلط دولت در زمینه های مختلف اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه دولت بصورت زیرپوستی از واردات حمایت میکند بیان کرد: یکی از مواردی که در کشورها فساد ایجاد میکند، دو نرخی شدن دلار است. دولت از واردات کالا حمایت میکند. وارد کننده کالا را با دلار ۴۲۰۰ تومانی خریداری و پس از واردات با دلار ۷ هزار تومانی بفروش میرساند. برای رشد در اقتصاد باید بدنبال اقتصاد صادرات محور باشیم. با توجه به افزایش نرخ کارگر، افزایش مواد اولیه و افزایش نرخ دلار ،افزایش حمل و نقل و… هزینه تولید افزایش پیدا کرد، همین موضوع باعث میشود که تولید کننده نتواند رقابت با محصولات خارجی هنگام صادرات داشته باشد چرا که هزینه تولیدش افزایش داشته است.
کارشناس اقتصادی گفت: بسته حمایتی دولت در بحث دلار ۴۲۰۰ تومانی بیشتر جنبه واردات محور داشته است تا صادرات محور. یکی از وظایف دولت این است که بسترهای اقتصادی لازم بین کشورها را ایجاد کند. یکی از وظایف وزارت امور خارجه که به تازگی معاونت اقتصادی ایجاد کرده است این است که با دولت ها مذاکره کنند،تا بده و بستان های اقتصادی تولیدی رونق بگیرد. اما دولت در این زمینه ناموفق بوده است. تا دولت این هماهنگی را ایجاد نکند، صادرکننده ایرانی نمیتواند موفق باشد.
* بی توجهی به بحث گردشگر در کشور
وی با اشاره باینکه در ۵ ماهه اول سال جاری حدود ۸۵۰ هزار توریست به ترکیه داشتیم که ارز زیادی را از کشور خارج کردند افزود: میتوانیم در داخل کشور برنامه هایی را طراحی کنیم که توریستها بجای ترکیه در داخل ایران سفر کنند تا ارز از کشور خارج نشود. همچنین ۳۵۰ هزارنفر از هموطنانمان در ایام نوروز به ترکیه مسافرت کردند که اگر هر یک بطور متوسط ۲۰۰۰ دلار هزینه کرده باشند حدود ۷۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج شده و این برای کشوری که در شرایط تحریم بسر میبرد خودزنی محسوب میشود. مسلماً آمار حدوداً دو میلیون و پانصد هزار نفری سفر گردشگردان ایرانی به ترکیه درسال ۲۰۱۷ در سال ۲۰۱۸ به عدد خیلی بزرگتری تبدیل خواهد شد.
یکی از راهکارها درکنترل سیاست های ارزی، استفاده از سیاست خارجی فعال در راستای کاهش ریسک اقتصادی در کشور، برقراری ارتباط اقتصادی با کشورهای خارجی توسه یافته به منظور کاهش وابستگی ایران در بحث تولید است که باید در دستور کار دولت قرار گیرد.//انتهای پیام
Leave a Comment